jump to navigation

Amerika’daki malzemelerle pratik Turk Yemekleri

Ozellikle hanimlar icin Inanilmaz guzel bir blog..!!.Vaktiniz olursa inceleyin ve de deneyin derim..Amerika’da yasayip,Turk yemeklerini pratik olarak pisirmek isteyenlere fikir veren,aciklamali,resimli ve de yorumlari ile birlikte okuyabileceginiz harika bir hizmet.Birnur hanim hemen hemen herkese de yorumlarda (yemek tariflerinin altinda) cevap veriyor.
 
Siteyi asagidaki adresinden click edip kategorilerine gore inceleyin mutlaka..
Ben sizler icin asagidaki bir kac pratik tarifi sectim..Pratik Cig Borek,Manti,Su Boregi ve bilimum yemekler,kurabiyeler,tatlilar,zeytinyaglilar,kebaplar vb her sey var Binnur hanimin sitesinde.
 
Tariflerde resim yazan bolumleri de click ederseniz aciklamalari resimlerle daha iyi anlarsiniz.
Kaynak: Binnur’dan Turk Yemekleri
 
Afiyet olsun, simdiden..

PRATIK CIG BOREK

Cig Borek
1 paket buyuk boy Cin egg roll hamuru, 5 1/2 inch

Ic Malzeme:
200 gr orta yagli kiyma
1 kucuk sogan, rendelenmis
4 yk su
Tuz
Karabiber

Kizartma icin:
1/2 kap cicek yagi

Kiyma, sogan, tuz ve karabiberi kasik ile karisitirin. Kare hamurun yarisina ispatula ile bir parca kiyma alip yayin (resim). Yaniniza kucuk bir kapta su koyun. Kucuk parmaginizi suya batirarak, ucgen kenari boydan boya islatin (resim), ve boregi kapatin, kenarlara parmaginiz ile bastirarak iyice kapandigina emin olun (resim). Yapistirdiginiz kenarlari cok ince bir sekilde (2-3 mm kadar) kesip atin (resim). Ben metal yuvarlak bir tabak kullaniyorum kesmek icin. Babannem piril piril kalaylanmis bakir tencerenin kapagi ile keserdi.

Yagi genis bir tavaya koyun. Yag isininca borekleri ikiser ikiser tavaya yerlestirin ve her iki tarafinida acik altin sarisi rengini alana kadar kizartin. Buyuk bir tencerenin altina kagit havlu yayin. Kizaran borekleri yanyana ve ust uste dizin. Tencerenin agzini kapali tutun, sogumasinlar.

Sicak olarak Ayran ile servis yapin.

Kaynak: Binnur’dan Turk Yemekleri

PRATIK LAHMACUN

Lahmacun
1 paket Original Tortillas (Flat Bread) 10 adet veya 5 adet ortadogu stili pide, enlemesine ikiye ayrilmis, malzeme ic kisma surulecek
500 gr az yagli kiyma
2 adet orta boy sogan
1 kap maydanoz, cicekleri ayrilmis
1 yk kirmizi biber salcasi
2 buyuk domates, cekirdeklerini cikarin
1 tk pul biber
1 dis sarimsak
1 tk tuz

Kiyma haric diger malzemeleri robottan gecirin. Tum malzemeleri kiyma ile birlikte iyice yogurun, buzdolabinda bir saat kadar bekletin. 20 dakika kadar da oda sicakliginda tutun.

Firini grill (broil) e getirip isitin, iki adet firin tepsisini hazir edin. Tortillalarin uzerine spatula yardimi ile harcatan alarak, yaydirarak ince bir tabaka halinde surun. Firin tepsilerine ikiser ikiser yerlestirin. Firinin ustten 2. rafina koyarak pisirin, asagi yukari 3-4 dakikada oluyor. Dikkat edin kenarlari yanmasin.

Buyuk boy bir tencereye kagit pecete koyun, uzerlerine pisen lahmacunlari katliyarak yerlestirin, kapagini kapali tutun, sicak kalsin. Hepsi bitince sicak sicak Yesillik ve Ayran ile servis yapin.

Kaynak: Binnur’dan Turk Yemekleri

PRATIK SU BOREGI

Su Boregi
1 paket Egg roll Wraps (buyuk boy 5 1/2 inch) 18 yaprak
3/4 kap tuzsuz tereyag, erimis

Ic malzeme:
2 kap beyaz peynir, ufalanmis
1/2 kap maydanoz, ince dogranmis
1/2 kap sut

Uzeri icin sos:
3/4 kap sut
2 yumurta

20 x 30 firin tepsisi veya Pyrex

Buyuk bir tencereyi yarisina kadar su ile doldurun, icine bir miktar tuz atin ve kaynatin. Ayrica buyuk bir tasin icine buzlu su koyun. Once 2 adet yapragi kaynar suya atin. Suyun icine tumuyle girdiklerine ve tencerenin dibine yapismadiklarina emin olun. Hamurlarin uzerinde (suda degil) baloncuklar gordugunuz zaman, delikli kepce ile cikarip birkac saniye buzlu suyun icine koyun. Ve hamurlari temiz bir havlunun uzerine yayin, fazla suyunu biraksin (resim). Ayni islemi diger hamurlar icinde yapmaya devam edin.

Hamurlar haslandiktan sonra genisliyeceklerdir. 2 adet hamuru yanyana yaglanmis tepsiye koyun. Uzerine firca ile tereyag surun (resim). Bu sekilde toplam 3 kat doseyin. Toplam 6 adet hamur kullandiniz. Ic malzemenin yarisini esit sekilde uzerine yayin (resim). 3 kat daha hamuru (toplam 6) aralarina tereyag surerek ayni sekilde doseyin. Geri kalan butun ic malzemeyi uzerine esit sekilde yayin.

En son kalan 6 hamuruda ayni sekilde aralarina tereyag surerek bitirin. Sos malzemelerini kucuk bir tasin icinde cirpin. En uste sosu esit sekilde dokun (resim). Tepsinin uzerini aluminyum kagit ile ortun ve buzdolabinda en az 2 saat bekletin.

Firini 350 F getirip isitin. Boregi uzeri kapali olarak 25 dakika pisirin. Uzerindeki kagidi cikarip 20-25 dakika kadar daha uzeri acik altin sarisi rengini alana kadar pisirin (resim). Boregi istediginiz buyuklukte kareler halinde kesin. Hala sicakken Ayran veya Uzum Hosafi ile ikram edin.

Kaynak: Binnur’dan Turk Yemekleri

Yorumlar»

1. ESRA BATIKHAN - 04/09/2010

Hepsi muhtesem gorunuyor 🙂

Ben lahmacuna ekleme yapayim..Oncelikle tortillalari alip firca yardimi ile uzerlerini su ile nemlendirirsek o zaman kenarlari yanmiyor..Veeee son olarak malzemelerin icin bi parca yesil soganda eklerek tadindan gecilmiyor 🙂

Birde Costco da buzluk bolumunde uncook tortillalar satiliyor bununla da yine lahmacun yapabiliriz yanliz broil den sonra birde tavaya alip altini pisirmek gerekiyor bi parca zahmetli ama inanilmaz da lezzetli…Lahmacun zor derseniz o zaman da bu uncook tortillalar ile muhtesem lezzette gozlemeler yapabilirsiniz ne cesit isterseniz..Tabi illa Tortillalarin uncook olmasi gerekmiyor ama olursa da tabiki tadi daha farkli oluyor.. Ayrintilari kendi sitemde anlaticam..Kardes sitemiz diyelim 🙂

Oguzhan abi benim yemeklere de yer verirsin degil mi sitende 🙂

2. TURKSpedia - 04/09/2010

Sagol Esracim..Artik kendi sitende,blogunda su muhtesem tecrubelerini,tariflerini gorelim hani…Tam da oglen vakti istahimi getirdin bu arada:)

3. Anonim - 05/16/2010

[…] Amerika’daki malzemelerle pratik Turk Yemekleri Lahmacunu en kisa zamanda deneyecegim __________________ save money, live better. […]

4. blackangel - 05/06/2011

meraba ben bisey sormak istiyorum amerikadaki arkadaslarim turkiyeye ozel bahart getirmemi istyrlarda hangi baharatlar turkiyeye ozel yani hangileri amerikada bulunmuyor? mesela maras pul biberi gotrsem orda yoktr heralde onlar icin tanitici bi baharat olabilir mi ?

TURKSpedia - 05/06/2011

Artik Amerika’nin bircok buyuk sehrinde her turlu Turk urunleri bulunabiliyor..Baharatlar icin de hemen hemen bir cogu var..Acilar icin cesitler cok fazla ama ozel olarak arkadaslariniza hediyelik getirmek isterseniz sanirim makbule gecer..

5. Nur - 10/16/2012

Çok güzel ve gerçekten pratik hoşuma gitti ellerinize sağlık. North America’da Yaş Maya’ya ne denir? Cevabınızı bekliyorum lütfen…

Gul - 10/23/2012

Yas mayanin adi yeast


Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: