jump to navigation

BALIK SEVENLER ICIN MUKEMMEL TARIFLER 12/20/2009

Posted by TURKSpedia in HER TELDEN.
Tags: , , , , ,
trackback

Eger deniz urunlerini ve Balik yemeyi seviyorsaniz ve yuzlerce pisirme tariflerini,dataylarini bir TIK ile gormek ve uygulamak isterseniz, sizler icin derledigim tarifler demetini gorunce sasiracaksiniz.Soylemedi ya da gormedim demeyin…Hangi tarifi istiyorsaniz fotografin ustunu TIK’lamaniz yeterli…


Ahtapot Salatası (6 Kişilik)

Aioli Soslu Uskumru (5 Kişilik)

Akşam Sefası (6 Kişilik)

Alabalık Buğulama (4 Kişilik)

Alabalık Izgara (6 Kişilik)

Avakado ve Füme Somonlu Krep (6 Kişilik)

Bademli Alabalık Tava (4 Kişilik)

Balık Buğulama (2 Kişilik)

Balık Çorbası (6 Kişilik)

Balık Çorbası (2)

Balık Çorbası (3) (8 KİŞİLİK)

Balık Çorbası Terbiyesi (4 Kişilik)

Balık Graten Sebzeli (4 Kişilik)

Balık Köftesi

Balık Köftesi (2) (4 Kişilik)

Balık Kroket (4 Kişilik)

Balık Sosu (4 Kişilik)

Balıkçı Limonları (6 Kişilik)

Balıklı Krep (6 Kişilik)

Barbunya Izgara (1 Kişilik)

Barbunya Printaniye

Barbunya Tavası (5 Kişilik)

Cenova Sosu

Deniz Mahsülleri Güveç (4 Kişilik)

Deniz Mahsülleri Güveç (2) (4 Kişilik)

Deniz Mahsülleri ve Rezene İle Canneloni (6 Kişilik)

Deniz Tarağı (2 Kişilik)

Deniz Ürünleri Yahnisi (4 Kişilik)

Domates Soslu Balık (4 Kişilik)

Domatesli Barbunya Balığı (4 Kişilik)

Ekşili Tatlılı Karidesler (4 Kişilik)

Enginar Göbeğinde Deniz Mahsülleri Karnavalı (4 Kişilik)

Fener Balığı Buğulama (6 Kişilik)

Fener Balığı Çorbası (4 KİŞİLİK)

Fener Çöp Şiş (1 Kişilik)

Füme Alabalık ve Pancar Salatası (4 Kişilik)

Füme Balık Çorbası (4 Kişilik)

Hamsi Buğulama (4 Kişilik)

Hamsi Çorbası (4 Kişilik)

Hamsi Dıblesi (4 Kişilik)

Hamsi Dolması (6 Kişilik)

Hamsi Ekşilisi (4 Kişilik)

Hamsi Fırın (4 Kişilik)

Hamsi Güveç (4 Kişilik)

Hamsi Köftesi (4 Kişilik)

Hamsi Kuşu (6 Kişilik)

Hamsi Sarma (4 Kişilik)

Hamsi Tava (6 Kişilik)

Hamsi Tatlısı (4 Kişilik)

Hardal Soslu Ahtapot (4 Kişilik)

Ispanaklı Istavrit Dolması (4 Kişilik)

Izgara Çipura (1 Kişilik)

İstavrit Pilaki (4-6 Kişilik)

İstiridye Külbastı (1 Kişilik)

İtalyan Balık Yahnisi (4 Kişilik)

Kağıtta Palamut (1 Kişilik)

Kalamar Dolması İle Deniz Ürünleri Salatası (3 kişilik)

Kalamar Tava (6 Kişilik)

Kalkan Buğulama (2 Kişilik)

Karides Kroket (2 Kişilik)

Karidesli Krep (4 Kişilik)

Karidesli Pisi Balığı Şiş (4 Kişilik)

Kefal Pilakisi (4 Kişilik)

Kırmızı Şarap Soslu Karides (4 Kişilik)

Kiremitte Levrek Balığı (6 Kişilik)

Kiremitte Lüfer (4 Kişilik)

Kokteyl Sos (4 Kişilik)

Kopsiya (6 Kişilik)

Levrek Buğulama (4 Kişilik)

Limonlu Izgara Uskumru (4 Kişilik)

Lüfer Izgara (4 Kişilik)

Maydanozlu Balık Fileto (6 Kişilik)

Mayonezli Balık Çorbası (4 Kişilik)

Mayonezli Kefal

Mayonezli Mezgit (5 Kişilik)

Mercan Buğulama (4 Kişilik)

Midye Fırın (4 Kişilik)

Oriyental Deniz Ürünleri Salatası (4 Kişilik)

Palamut Pilakisi (6 Kişilik)

Pazı Yapraklarında Tekir (6 Kişilik)

Pirinçli Balık (4 Kişilik)

Roka Soslu Çipura Izgara

Salmon Güveci

Sardalya Balıklı Dip

Sardalya Buğulama (4 Kişilik)

Sardalya Kroket

Sardalya Tavası (4 Kişilik)

Sardalya Tuzlama

Sebzeli Deniz Ürünleri (4-5 Kişilik)

Sirkede Barbunya Balığı (4 Kişilik)

Soğuk Balık (2 Kişilik)

Somon Izgara (4 Kişilik)

Sos Amandine (4 Kişilik)

Soya Soslu Deniz Ürünleri Çorbası (8 Kişilik)

Susamlı Alabalık (4 Kişilik)

Şaraplı Ahtapot (6 Kişilik)

Tarator (4 Kişilik)

Taratorlu Palamut Tavası

Tartar Sos (4 Kişilik)

Taze Soğanlı Baharatlı Alabalık (4 Kişilik)

Ton Balığı Ezmesi (4 Kişilik)

Ton Balığı Salatası (4 kişilik)

Uskumru Buğulaması (6 Kişilik)

HANGI BALIK,HANGI ISIMLE

Akpalamut – Plain bonito – Plain pelamide
Akya – Leerfish
Alabalik – Rainbow trout/Trout
Bakalyaro – Whiting/Blue whiting
Barbunya/barbun – Red mullet/Striped mullet
Çipura – Gilthead seabream
Dikenli peygamber balığı/(=Dikenli dülger) – John dory/Peterfish
Dil – Scaldfish, Sand sole, Common sole, Sand sole, Scaldfish, Grohmann’s scald fish
Fangri(=Mercan) – Common seabream/Common pandora
Fener – Angler/Anglerfish
Hamsi – European anchovy/Anchovy
Hani – Comber/Caper
İskorpit – Blackbelly rosefish/Small- scaled scorpion fish
İstavrit balığı /Atlantic horse mackerel – Horse mackerel
Kalkan baligi – Turbot
Karagöz – Zebra seabream/Two- banded bream
Kaya balığı – Chestnut goby/Goby
Kefal balığı – Keeled mullet
Kırlangıç – Tub gurnard, grey gurnard
Küpez – Bogue
Lahos/Lagos – White grouper
Levrek – European Seabass/Seabass
Lipari – Chub mackerel
Lüfer – Bluefish
Mersin morinası – Beluga
Mezgit – Whiting
Mırmır balığı – Painted eel
Orfoz balığı – Dusky grouper
Orkinoz – Northern bluefin tuna/Bluefin tuna
Palamut – Mackerel/Atlantic bonito
Papaz – Damselfish/Blue damsel fish
Paşabarbunyası – Goldband goatfish/Banded goatfish
Sardalya – Round sardinella/European pilchard
Sarıkuyruk – Mediterranean horse mackerel/Greater amberjack
Sinarit balığı – Common dentex/Dogs- teeth
Tarança balığı – Bluespotted seabream
Tekir – Striped Red mullet/Striped mullet
Uçan balık – Black wing flyingfish
Uskumru – Atlantic mackerel
Zargana – Garpike/Garfish

Yorumlar»

1. Haydar Tuncay - 12/22/2009

Bu ne kadar guzel bir makale, hizmettir boyle! Cok ama cok tesekkurler bir baliksever olarak!

Oguzhan ALAY - 12/22/2009

Tesekkurler…Nice balikli gunlere..Hizmete devam:))


Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: