jump to navigation

Pratik SU BOREGI 11/26/2009

Posted by TURKSpedia in YEMEKLER.
Tags: , , , , ,
trackback

PRATIK SU BOREGI

Su Boregi
1 paket Egg roll Wraps (buyuk boy 5 1/2 inch) 18 yaprak
3/4 kap tuzsuz tereyag, erimis

Ic malzeme:
2 kap beyaz peynir, ufalanmis
1/2 kap maydanoz, ince dogranmis
1/2 kap sut

Uzeri icin sos:
3/4 kap sut
2 yumurta

20 x 30 firin tepsisi veya Pyrex

Buyuk bir tencereyi yarisina kadar su ile doldurun, icine bir miktar tuz atin ve kaynatin. Ayrica buyuk bir tasin icine buzlu su koyun. Once 2 adet yapragi kaynar suya atin. Suyun icine tumuyle girdiklerine ve tencerenin dibine yapismadiklarina emin olun. Hamurlarin uzerinde (suda degil) baloncuklar gordugunuz zaman, delikli kepce ile cikarip birkac saniye buzlu suyun icine koyun. Ve hamurlari temiz bir havlunun uzerine yayin, fazla suyunu biraksin (resim). Ayni islemi diger hamurlar icinde yapmaya devam edin.

Hamurlar haslandiktan sonra genisliyeceklerdir. 2 adet hamuru yanyana yaglanmis tepsiye koyun. Uzerine firca ile tereyag surun (resim). Bu sekilde toplam 3 kat doseyin. Toplam 6 adet hamur kullandiniz. Ic malzemenin yarisini esit sekilde uzerine yayin (resim). 3 kat daha hamuru (toplam 6) aralarina tereyag surerek ayni sekilde doseyin. Geri kalan butun ic malzemeyi uzerine esit sekilde yayin.

En son kalan 6 hamuruda ayni sekilde aralarina tereyag surerek bitirin. Sos malzemelerini kucuk bir tasin icinde cirpin. En uste sosu esit sekilde dokun (resim). Tepsinin uzerini aluminyum kagit ile ortun ve buzdolabinda en az 2 saat bekletin.

Firini 350 F getirip isitin. Boregi uzeri kapali olarak 25 dakika pisirin. Uzerindeki kagidi cikarip 20-25 dakika kadar daha uzeri acik altin sarisi rengini alana kadar pisirin (resim). Boregi istediginiz buyuklukte kareler halinde kesin. Hala sicakken Ayran veya Uzum Hosafi ile ikram edin.

Kaynak: Binnur’dan Turk Yemekleri

Reklamlar

Yorumlar»

No comments yet — be the first.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: