jump to navigation

Çakma Tavuk Kokoreç 11/25/2009

Posted by TURKSpedia in YEMEKLER.
Tags: , , , ,
trackback

Çakma Kokoreç’i Amerika’da evinizde yapabilirsiniz…Nasil mi?.

Boneless Chicken Thighs aliyorsunuz bir marketten.

Etleri önce eger pirzola gibi dövüp inceltirseniz pisirmede kolaylik olacaktir.

Etleri dövdükten sonra Kekik,Karabiber,Paprika,Kimyon ve Sarmisak (havanda ezilmis) ve kararinca tuz ile büyük bir kabin içinde harmanliyorsunuz.Iyice karistirip baharatlarin etlerin her yerine bulanmasina özen gösterin.

Sonra Teflon bir tava içinde YAG KOYMADAN, tipki pirzola yapar gibi ORTA KARAR ateste kizartiyorsunuz.Kizartirken arada bir etleri bastirmayi da unutmayin.Iki tarafini da yeteri kadar pisirdikten sonra eti alip,pirzola gibi kesip yiyebilirsiniz.Ama en güzeli bir kesme tahtasi üstünde etleri keskin bir biçak ile ufak ufak kesip kokoreç gibi taze ekmek içine servis edebilirsiniz.Arzu ederseniz aci biber de ekleyebilirsiniz.[PISIRME ISLEMINI MANGALDA YAPARSANIZ DAHA DA GUZEL OLUR TABII KI]

Denediginizde sonucun harika oldugunu göreceksiniz.

Marine için beklemeden çok pratik sekilde yapilabilmesi avantaj ve Kokoreç özlemi olanlarin ya da Kokorec’i hiç tadmayanlarin tadina doyamayacaklari bir lezzet ile karsilasacaklarini garanti ediyorum..

Afiyet olsun…

Yorumlar»

No comments yet — be the first.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: